❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Qanaah (kesederhanaan dalam kehidupan)

Salam .
Hye all . :) 

Kekayaan yang hakiki bukanlah dengan banyaknya harta , namun kekayaan adalah hati yang selalu merasa cukup . (Hadis riwayat Bukhari Muslim .)


Bersederhana dalam erti kata lain , membelanjakan sesuatu dengan kadar yang cukup , tidak kurang ataupun tidak berlebih lebihan . Kadang kadang kita tidak perasan , kita terlalu menunjuk dan bermegah dengan harta n kekayaan yang kita ade . Sedangkan sume itu hanya pinjaman semata-mata . Dalam sekelip mata , kekayaan itu boleh ditarik balik . Nauzubillah~ 

Renung renungkan & selamat beramal :) 

Tapak kaki ; Tiada kaitan dengan yang hidup ataupun yang telah tiada . 


TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

4 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

sedih tgk gambar tu.. T__T

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Insaf kejap kan kak maera ? =.='

Ainul Hayat berkata...

Betul tu Myra. Wasatiah dalam semua perkara. Lagi berkat hidup ni.

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@Ainul Hayat

A,ah kak ...setuju~ ^_^
bersederhana itu lah yang terbaik...