❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Kenapa awak minat berlayar ?- Horizon Cinta

Salam . 
Hye all . :)


Sapa yang dah pernah baca novel Horizon Cinta nie ? :) Aku baru je abes baca novel nie awal bulan hari tu . Pinjam daripada sorang kawan . Memang best gile novel nie . Seingat aku , dah lama kot aku tak baca novel .  Kali terakhir aku baca novel , awal tahun lepas . Novel ape ntah , aku pon dah lupa tajuknya . 

Horizon Cinta mengisahkan tentang kisah hidup dan cinta seorang pelaut . #aku tertarik nak baca novel nie sebab utamanya ialah , mengisahkan tentang seorang pelaut , sama macam Mr.Right . :) 

Aku cukup tertarik dengan satu quote dalam novel nie . Tatkala Zara bertanya pada Zariz , kenapa beliau berminat untuk berlayar ? Dan Zariz menjawab , " sebab saya dapat menerokai 70% daripada bumi . kerana 70 % daripada bumi ialah lautan . 

Dan aku pon bertanya lah soalan yang sama kat Mr Right

Aku : Bie, kenapa minat sailing eh ? 
Dia  : Kenapa minat sailing ea . Sebab ....nak carik duit  nak tolong family , nak bagi kesenangan kat diorang .
Aku : # hanya mampu tersenyum . 

Tapak kaki : If you think being a marine is TOUGH , try being a marine PARTNER
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

7 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Mrs. Mazlan berkata...

seriously menipu kan statement novel tu..

tanye la mane2 seafarer atas dunia ni..
mesti dorang jawab sebab keja kapal dapat duit banyak dan boleh tolong family..

setakat ni tak pernah lagi la jumpa seafarer hak cakap nak menerokai lautan..

hubby akak suka jadi seafarer sebab 1st adalah gaji tinggi, 2ndly dapat tgk tmpat org..bukan tgk laut..hahaa..

♥ Cik Zack's berkata...

kne bce gak ni :D mcm best. hehehe

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@Mrs. Mazlan
hehe..tau takpe kak...statement tu actually ibarat 'rencah' je tu kak..nak sedapkan citer tu..hehe...

#reason hubby akak same macam mr.right ..:)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@cik zack's
memang best dear..:)

Ku_Atie berkata...

Klu iqah nak 10 biji gula2 leh????hehe,gurau jew akak.....yew lar akak,zaman skunk ada ag kew pelaut akan jawab camtue????iqah punya pelaut pon tak cakap camtue....Dia kata jadi pelaut gaji mahal n dapat antar parents dia cepat2 g haji.....murni lar jugak niat dia....Tapi dia tak penah plak kata sebab dia minat....nice blog....sudi jenguk iqah punya plak yew....

http://ashahirah.blogspot.com/

hanani nanie berkata...

baru perasan,myra tag akak..btw,thanks..kalo tanya akak lak,reason akak lain..psstt xleh cita!! nk tau.t pm akak.hehe :D

Umi Azrini @ Umi Kauthar Abdul Razak berkata...

terima kasih kerana sudi baca horizon cinta... ezo cakap macam tu sebab dia dah kaya, hehe... gurau jer ya.. :)

umi azrini-manama, bahrain