❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Main masak masak ..

Salam . 
Hye all :) 

Dulu dulu , kalo seseorang gadis atau anak dara tu tak pandai memasak, memang orang akan pelik . Tapi zaman sekarang dah terbalik . Kalo gadis tu pandai masak , orang pelik . =.=' . 

Dan bagi aku , takde peliknya sebab memang wajib untuk seseorang perempuan itu ada ilmu memasak dalam dirinya . Tak perlu lah nak terer sangat memasak macam Chef Wan ke , Chef Riz  ke . Asalkan reti memasak dah memadai . :) 

Macam aku dulu , masa stay ngan family , memang aku tak berpeluang nak memasak sendiri . Kecuali time mak aku takde kat umah . But since dah stay kat umah sewa, tambah pulak hidup kat KL yang kos sara hidupnya sangat lah HIGH  , automatically nya aku berpeluang untuk masak ikot selera aku sendiri . ^____^. 


sambal kerang campur petai . 


Ikan talapia masak tiga rasa *yang tak berapa nak jadi



Kari ayam  *first try

Memang sangat jimat ok . Beli barang barang dapur untuk seminggu kat mini market or pasar malam, then masak lah apa yang nak dimasak . 

Tapak kaki : Agak agak dah lulus tak ? ngeee ~ ^__________________^
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

4 8689 biji gula-gula dari mereka :):

♥Lady Ainaa♥ berkata...

btl tu.. xpelik la pompuan pndai memasak.. sbb yg pelik tu, skunk ni ramai pompuan jd suami n laki jadi isteri .. hukhuk..

makehhhh, pandainyew masakkkk.. leh mnx resepi ni.. awwww.. i love cook becoz i love eat.. huaaaa

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@lady ainna

bole je..nanti i bagi resepi ok..:)

Amyra Azhar berkata...

waa, bgus nya first time try da mcm chef hehe untung org yg suka masak =)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@amyra

hehe..takde lah macam chef dear..:)
amyra pon bole masak..^___^