❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

1st Ramadhan sebagai suami dan isteri ...

Salam . 
Hye all :) 

Aku sedang mencari mood untuk berblogging seperti dulu . Sehari 1 entry pon jadi lah kan daripada sebulan sekali jek :P hehe . 
Alhamdulillah, tahun nie aku masih berpeluang untuk meraikan kedatangan Ramadhan. Ramadhan kali nie amat bermakna bagi aku sebab ...aku dapat menikmatinya bersama encik suami ..Syukur , tanggal 27 Jun yang lepas , encik suami dapat sign off dari pelayaran beliau yang hampir mencecah 7bulan..T____T . 
Dalam sejarah lah sebab tak pernah lagi beliau sailing lebih dari 6 bulan . wuuuu . 

Allah pasti akan menghadiahkan 'kebahagiaan' jika kita bersabar dengan ujianNya, dan sabar menunggu..Janji Allah itu pasti :) Nah , akhirnya encik suami dapat jugak pulang setelah berdepan dengan beberapa kekangan . :') 

1st day puasa kami ialah di rumah mak aku yang mana seperti dalam perjanjian kami berdua (perjanjian nie valid time bulan puasa n raya jek :p ) . hehe..1st puasa haruslah di Melaka , sebab encik suami dah cop awal2 , tahun nie kami akan beraya di kampung halaman beliau di Pekan, Pahang .. :'D

Masa mula2 aku bagitahu kat mak pasal beraya nie, reaksi mak adalah positif ..thanks mak kerana memahami.. :'D..Mak pun faham, anak perempuan dia dah jadi isteri orang...dan tempat seorang isteri di sisi suaminya :') ..

1st sahur pagi tadi takde bezanya sangat berbanding sebelum kawen ..just ade tambahan sorang yang perlu dikejutkan bangun dengan penuh 'kasih sayang' :P ..
Ok lah uols , bulan2 puase nie tak boleh mengadap blog lame2 sangat , nanti kang bole makruh puase :P hikhik ...

*Macam mana dengan Ramadhan pertama uols tahun nie? :'D mudah2an kita sama2 dapat menikmati Ramadhan tahun ini dengan penuh barakah hendaknya :) 


TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

7 8689 biji gula-gula dari mereka :):

ejulz berkata...

Salam Ramadhan dan selamat berpuasa.. :)

jemput join. :)

http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html

♥ CIKZEK ♥ berkata...

selamat brpuasa ^^

Ainul Hayat berkata...

AsSalam Myra,

First day sampai last day puasa tahun ni, suami akak kat kapal lagi. HUHUHU.

cik chinta berkata...

Pose sorg..huhu

weschairs berkata...

Selamat berpuasa jugakla

khadijah berkata...

Selamat berpuasa myra. Same2 kita puasa pertama bergelar isteri :) lain rasanya sebab dah rasa ade tanggungjawab nak kene masak :)

kay_are berkata...

bagus r ade toleransi dan saling memahami ko dan suami kan? tahun ni balik kg suami.. tahun depan balik kg suami.. eh. =P ape pun selamat hari raye!