❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Hari kekasih kononnya .

Salam .
Hye all .

Hari nie berapa hari bulan ? sape tau , angkat kening . :P . Hari nie 14 Februari kan . Haaa . Mesti kedai nyonya jual bunga laku hari nie . :P . Sebab . . Boypren-boypren sibuk nak kasi bunga kat gepren-geprennya sempena Valentine's Day a.k.a Hari Kekasih

Tapi tau tak kisah di sebalik Valentine's Day nie ? Rasenya , ramai yang dah tahu , tapi buat-buat tak tahu kan . Valentine nie sebenarnya ialah nama seorang paderi yang dibunuh oleh Raja Claudius II (268-270 M) . Sempena memperingati St. Valentine tersebut , kekasihnya  memilih tarikh 14 Februari sebagai hari untuk memperingati kekasihnya yang telah mati dibunuh.  


So , bile kita sambut Hari Valentine's nie seolah-olah kita memperingati paderi tersebut . Betol tak ? :)
Uols renung-renungkan lah dan selamat beramal . :) Tepuk dada , tanya iman . :)

Tapak kaki ; Sebenarnya , hari-hari kita boleh sambut hari kekasih kan ? Tak semestinya 14 Februari je . :)

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

12 8689 biji gula-gula dari mereka :):

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

saya tak tau, tak tau,
tak tau hari nie hari pe. (^^)v

Gula-gula hati berkata...

hehe .
haaa . pas bace entry nie, da tau kan hari ape ?;p

Mohd Effendi berkata...

udah2 le tu ngn valentine. hehe

Gula-gula hati berkata...

@ Mohd Effendi
hehe . kadang-kadang ade yang lupe .:p

bukudiarysofea berkata...

betol tu betol.
hari hari leh buat hari kekasih ape. tp taya la 14feb. ;)

asybedazzle berkata...

bent Vday!

~ch@wi~ berkata...

btl tu, tak prlu ade hari vlntines tu...jgn sesekali kita nk smbut hari tu..kan3?? ;)


New Entry: Mari Belajar Sifir 11 Cara Pantas!
Cara Mudah Lajukan Mozilla Firefox
Apa Makna Maulidur Rasul Yang Sebenarnya..

Ahmad Syarif berkata...

14 februari??
tak pernah sambut pun..tahun lepas baru jer tau ada hari valentine..muaahahha

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

buku diary sofea~ betol tu dear...hari2 adelah hari kekasih kan..:)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

asybedazzle~ yup ! agree with u :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

-ch@wi-

tol2..hehe...:D

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Syarif ~ ea lettew...:P