❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Kita tak layak untuk menilai seseorang itu jika bercakap dengan dia pun tak pernah...

Salam..
Hye all :)

Hari nie , Myra bangun lambat sket . eh , bukan lambat sket , tapi lambat banyak . :P
Hari kan hari minggu , so time nie lah bole tido puas-puas kan . kuikui .

Okey . Kali nie myra nak story pasal menilai seseorang . Manusia nie , ade berbagai-bagai perwatakan . Ada yang baik sangat , yang jahat sangat , baik sket , jahat banyak dan macam-macam lah . Tapi layak ke kita nak menilai seseorang itu , even bercakap pon tak pernah , ni kan pulak berjumpa . Okey , jika di situasi macam nie . 

J : Kau nie , buruk tol perangai . Manusia bertopengkan setan . Tak de maruah . Eei . Geli ar aku .
K : Eh kau nie . Kenal aku pon tak , tibe tibe kau nak judge aku macam tu . Ntah-ntah kau  yang macam tu kot .   

Seperti situasi di atas . Si J tidak pernah kenal pon si K tu , tapi si J menggunakan kelancangan mulutnya untuk menilai si K sedemikian rupa . Okey . Kalau si J tu betol lah bermaruah , kenapa dia bertindak berkata begitu kepada si K kan ? Begitu ke orang yang kononnya bermaruah ?

Kita sebenarnya tidak layak untuk menilai seseorang even kite baru kenal orang tu semalam or beberapa jam yang lalu . Sedangkan orang yang kita kenal 10 tahun pon , belom tentu kita kenal perwatakannya kan . 

Bak kate pepatah , jangan menilai buku dari kulitnya . Kadang-kadang orang yang kita anggap baik macam malaikat  itu lah yang sebenarnya lebih jahat daripada setan . 

Gambar : Kecantikan tanpa cantik di dalam , hanya lah perhiasan semata-mata . :)

Tapak kaki ; Bahasa melambangkan siapa kita . 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

6 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Farhanah Mokthar berkata...

yeahh. btol tu..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ Farhanah

tengs for the comment :)

Inspirationalefeks berkata...

betul tu! i like!

nelly berkata...

setuju ..cantik itu kan subjektif ..
=)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ Inspirationalefeks

huhu..i like too ! :)

btw , tengs for the comment...^^

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ nelly

dats right dear..:)