❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

BEN ASHARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL

Salam .
Hye all :)

Join segmen BEN ASHAARI lagi . Bole ? :P . Nak join ? Cepat-cepat . Tutup TENGAH MALAM ni ! 


1. Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

Pernah . Jatuh cinta pada keperibadiannya dan keberaniannya untuk meluahkan walaupun mengambil masa yang agak lama .

2. Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup? kenapa ?

Ya . Fizikal dan juga mental kerana itu sangat penting sebagai kriteria seorang ketua dalam keluarga . 

3. Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

Suka kat bahagian kening dia . Suka kening dia yang lebat ! hehehe .

4. Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia'..Apakah anda setuju ?

Bagi saya , 'berisi' bagi perempuan tu , sebab suami dia bagi nafkah dari segi zahir dan batin yang mencukupi . Err . kalo suaminya pulak , isteri dia seorang yang pandai masak . *err...tapi kes yang berisi sebab suka makan kat luar tu , no komen laa . =.='

5. Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ?

Setuju , sebab lelaki kacak nie biasanya menggunakan kekacakkannya untuk memikat dan memperdaya perempuan . Perempuan yang cantik pula , menggunakan kecantikkannya untuk 'memperdaya' lelaki-lelaki kaya . 

6. Beri contoh LELAKI IDAMAN . Sila jelaskan pilihan anda ..Kenapa anda pilih 'si dia' ..

Dari keturunan yang baik-baik , beriman , berharta dan paras rupa . Keturunan yang baik , datangnya daripada keturunan yang baik kan ? :) Beriman supaya dapat membimbing keluarganya kelak . Berharta supaya masa depan keluarganya terjamin dan dapat nafkah yang cukup . Paras rupa supaya bila memandang wajahnya , hati yang bercelaru jadi tenang . 

7. Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

Alhamdulillah . Sempurna sifat . :)

8. Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

Manusia tak pernah bersyukur dengan apa yang ada kan . Termasuk lah myra . hehe . Nak kuruskan badan n pipi ni sket . (chubby ! ) huhu

9 . Perlukan seseorang wanita/lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

Terima lah pasangan anda seadanya . :)

10 . Zaman sekarang ni , terlalu banyak produk menguruskan badan .. Apakah anda rasa ianya benar-benar mujarab ? Ada bukti ? heheh .

Entah lah . Tak pernah cuba pulak . Tapi kalau puasa tu , mujarab lah . Berat turun woo . hehe . 


TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

11 8689 biji gula-gula dari mereka :):

n!cK berkata...

suke gak kening lebat..wiiii~~~:P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

n!ck~ taste kite same ! heheh...

Miss Ran berkata...

kening ai lebat

haha tapi i pompuan

JIJI YU berkata...

hahaha..orang tue cakap kening lebat ni setia..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Miss Ran~ haha . Nasib baik u Miss , bukan Mr . :P kuikui..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Jiji Yu~ sebab tu la aku suka..setia..hehehe

kay_are berkata...

kenang ku tidak lebat.. so xpe r.. em.. num 4 yang wat xnak kawin tu.. dah elok2 ok, pas kawin dari 6 pack jadi 6 fat je =P tapi yang tu betul.. time r pasangan seadenye..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

kay_are~ hehe...xpe..biar 6 fat tu , biar xde pompuan ley pandang..:P

rosmalisa binti mat isa berkata...

yap..terimalah pasangan kita seadanya!!!
salam perkenalan...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

rosmalisa~ :)..salam perkenalan..^^

:: noremy bte rahmat :: berkata...

folo & BW...

mehla jenguk belog saya...

salam kenal!(^_^)