❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Betol ke lelaki lebih tertarik kepada perempuan yang lebih tua?

Salam .
Hye all . :)


Dua minggu yang lepas , myra terserempak dengan seorang kawan myra nie . Kami tak lah rapat mana tapi kalau berjumpa tu , memang bertegur sapa la . Lama gak tak jumpa dia . Sebab dia sibuk dengan praktikal . Budak nursing memang banyak praktikal . 

Borak punya borak , tiba-tiba terkeluar topik pasal kahwin . Oppss . Antara topik yang menjadi perbualan hangat mereka-mereka yang sudah berumur awal 20-an . :P . Antara perbualan kami :

Myra : Lepas ko abes study nie , ko nak buat ape ?
Dia    : Aku ingat nak keje kot . 
Myra : Bila ko nak kawen ? (gatal)
Dia    : Lambat lagi arr . Bf aku pon belajar lagi .
Myra : Berapa umur dia ?
Dia    : Kalo aku cakap , ko jangan terkejut pulak .
Myra : Ko tak cakap lagi , macam mane aku nak terkejut . 
Dia    : Hehe . Dia baru nak amek SPM laa tahun nie .
Myra : Haaaa ?? (sambil tahan gelak )

See . Kawan myra tu umur dia da 20++ , tapi bf dia baru 17 tahun . Tu la orang kate , cinta tu tak mengenal usia kan . Tapi memang zaman sekarang nie , lelaki lebih tertarik pada perempuan yang lebih tua daripada diorang . Kenapa ek ?


Gambar : Contoh macam pasangan nie .

Tapak kaki ; Tapi myra lebih tertarik dengan lelaki yang lebih tua . :P
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

26 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Ahmad Syarif berkata...

i jugak suka gurl yang tua pada i 1-2 tahun..huhuhu..
sebab diorang manja lebih sket..muahaha..


p/s: cepat nak gula2~!!

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Syarif ~ abeh tu , yang lagi muda nie tak manje ar ? :P

Ahmad Syarif berkata...

yang tua ni dia manja lebih sket dari yang muda..

Pilihan yang bijak..hahahaha!

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Syarif~ ceih...kurang kasih sayang tol...:P

delarocha berkata...

lain orang, lain selera :-)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

delarocha~ ouh...selera awak camne ? :)

A'IM berkata...

xkisah pun muda atau tua..tapi yang penting kematangan dalam berfikir..kalau tak hari2 makan pasir

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

A'im~ tau takpe..tu yang penting...usia hanya angka...hehe..^^

Nurul Atika berkata...

ika pnh kapel ngn bdk muda 2 taun.. hee~ *shy+blushing..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Ika~opsss...ea ke..best tak ? hehe

JIJI YU berkata...

tak jgk kot..aku tak berape nak tertarik pon ngn pompuan tua..tapi kan member aku ade kawen ngn pompuan yang beza umur dengan die 9 taon..

aLieF si Muncung ManiS berkata...

kalau alief,alief suka yang muda dari alief atau sebaya...huhu..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Jiji Yu ~ waaa...ea ke...dah jodoh kan...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Alief~ ouh..ingatkan alief pon suke yang lebih tua..ehee..:D

Encik Psychopath berkata...

myra tataw ke pompuan lebih tua lebih mengancam. grrr. aummm.

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Encik Psychopath~ haha...mengancam kew ? :P

ejulz berkata...

betul kata org.. cinta x kenal usia.. kalau dulu ejulz slalu kata xnak kawen ngn org yg lebih tua.. skarang? bia la rahsia.. huHu :P

BRO_MONDAY berkata...

miss myra gula² : salam pekenalan!!! ai datam dari blog ejulZ kampung kameQ ('',)
hmmm~ tu lah oram tua slalo kata "selera oram ni lain²..." bagi ai ok je kalo laki² nak carik pasangan lebih berumo cam kisah yu tu...asalkan bahagia...ai pun sokom yu jugak, yu kata suka laki yam lebih tinggo umo dari yu,kan? ok lah tu...beliau ada banyak pengalaman untuk di share kat yu...

p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...

1.New Entry "SERAM SEJUK~adehhh~"

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

ejulz~ haaa..sekarang mesti nak kawen ngan yang lebih tua..:P hehehe

n!cK berkata...

ngeeee..yekah??betol kot!!hik3

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Bro Monday~

salam perkenalan jugak..:)
tu laa...selera masing2 kan...^^

Btw, tengs kerana komen...:)

nanti ai singgah blog u lak ok...^^

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

n!ck~ hiks...betol ke ? lalalala~~

annenyss berkata...

sebab matang kot..miahaha ;p

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

annenyss~ tol jugak tu sebab lelaki sekarang nie xmatang! hehehe

kay_are berkata...

no no no.. lebih ske yang sebaye =)yang mude sikit pun xpe.. yang lebih tue.. x kot.. mak pun cakap jangan amek yang lagi tue.. =P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

kay_are~ bagus2...dengar cakap mak tau..:P