❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Dia sayang , tapi tak tunjuk...

Salam .
Hye all . :)


Mase kecik-kecik dulu , myra pernah bertanya soalan ni kat mak . " Mak , macam mana mak bole kahwin ngan babah dulu ? " Mak hanya tersenyum . Mesti mak rase cam nak sepuk je anak pompuan dia yang sorang nie . "Panjang ceritanya.... " Mak hanya jawab macam tu . Maybe bagi mak , kalo dia cite kat anak dia nie pon , ape lah sangat yang dia tahu . Budak berhingus lagi time tu . 

Myra rase berminat nak tahu mase tu sebab myra pelik , macam mana mak boleh tahan hidup ngan babah . Sebab babah seorang yang sangat garang . Kalo anak-anak dia buat silap sikit , mula lah naik tangan . *even garang, tapi hati dia ada taman . :)

Sampaikan myra pernah rase , yang dia tak sayangkan anak-anak dia . =.=' . See . Sampai macam tu sekali tanggapan myra . Yela , mase tu otak budak-budak. Tu yang sampai terpikir macam tu. 

 Myra pernah mengadu kat mak , "  Kalo angah buat silap je , mula lah babah marah-marah . Babah tak sayang angah kan ?" 
Seriusly , memang apa-apa myra selesa share ngan mak berbanding babah . Kadang-kadang jeles jugak bila tengok ada kawan-kawan yang kamceng ngan ayah diorang . =.=' . Mak pon jawab , " Dia sayang , tapi tak tunjuk .

Nah . Bila dah besar nie , baru myra sedar yang kata-kata mak tu ade kebenarannya . Yes , babah sayangkan anak-anak tapi dia tak tunjuk . Dia marah , dia rotan , bukan sebab tak sayang  tapi sebab dia sayang lah dia buat macam tu . Bertujuan untuk mengajar dan mendidik


TERIMA KASIH , BABAH !. :) 

Tapak kaki : Mak kate , mata n perangai myra banyak ikot babah . ekk ?  
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

16 8689 biji gula-gula dari mereka :):

aLieF si Muncung ManiS berkata...

myra,,ayah alief pun garang..tapi mak alief spoting..tapi dulu time kecik2 je ayah alief garang..time kami dah besar,dia dah tak garang dah..huhuhu..myra,,cepat tido!!! abah myra yg suruh alief bagitaw myra supaya suruh myra tido....cepat tido..jgn tido lambat....sebelum alief rotan...haha..kidding..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

alief~ ea ke...same lah...mak sporting..:) ..babah myra garang time ktorang kecik2 je...dah besar, dah ok..:)
haha..alief nak rotan ? myra babap nak ? :PP

JIJI YU berkata...

skang ni bapak aku dah kamcing ngn aku da

nur anis berkata...

waktu kecik-kecik dulu abah saya pun garang... tapi sekarang dah tak..:)

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥ berkata...

betol kate mak myra tu... :)
babah myra marah bukan sbb benci tp sbb SAYANG taw.. ingat tu.. Jagelah babah myra bebaik ehh slgi die msih ade. (isk3..sdih cik bunga !__!)

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

stuju sgt!
babah mrh sbb dia syg, sbb dia prihatin. =)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Jiji Yu ~ waa...bestnya ko kamceng ngan bapak ko...huhu..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

nur anis~ a,ah kan..ayah kite garang time kite kecik2 je...bile da besar , dia baik..:)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

♥.::ĈïŇtªβüŇĝªβĽŐĝŜpŐt™::.♥~
alolo...tak mo la sdih2 yunk...:(

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Fariehan comel~ tol tu dear..;)

Qaseh dalia adelia berkata...

ayah qaseh pun garang ..semua cite kat mak je ..nak duit mintak ngan mak ..pastu mak mintak ngan ayah ..heheh dia syg tapi tak tunjuk kan

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Qaseh dalia~ hehe..same laa...:) sume mintak kat mak je..hehe...
a,ah..dia sayang, tapi tak tunjuk..;)

bobiedanbad berkata...

ayah saya pendiam...jarang marah tp, once dah marah..takut sangat, tp i love my papa..he love me also

kay_are berkata...

camtu myra ni mesti garang gile nye r.. owh.. takut nak cari gado camtu.. tapi, camtu ade gak r taman dalam ati kan.. =P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

bobiedanbad~ i love my papa too ! ehee..;)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

kay_are~ bole tahan garang jugak laa..eheee..:P..ade taman bunga...:P