❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

DON'T BE SELFISH OK !

Salam .
Hye all .


Kejadian nie berlaku pada hari Sabtu hari tu . Time tu , myra dating outing seorang diri  nak pergi pekan , gi beli barang. Nak pegi terjah serbu  Pasaraya Family Store kat pekan masjid tanah tu , sebab kat situ saving sket , harga nya lebih murah berbanding  supermarket yang lain . 

 Pukul 2 petang baru kitorang dibenarkan outing sebab ade program anjuran kolej . Bas toksah cakap lah . Macam tin sardin . Majoritinya , siswa-siswi kolej je . kuikui :P

Myra kira bernasib baik sebab dapat jugak tempat duduk even bas tu penuh macam tin sardin . Myra dapat seat belakang . Jadi lah daripada kena berdiri kan . :P

Then , bas pon berhenti kat satu lokasi nie  . *Err . cam skema pulak ayat lokasi tu . =.=' . 
Naik lah seorang nenek bersama seorang cucunya . Kesian tengok nenek tu . Terbongkok-bongkok naik bas . Myra rase cam nak je bangun , tapi cam jauh pulak nenek tu nak ke belakang . Myra pon tunggu je , sape lah yang berperikemanusian nak bagi nenek tu tempat duduknya . Haremmm . Sorang pon tak nak beralah . Haiiih . SELFISH ! 

Tiba-tiba sorang warga Nepal nie , (* errr . rasenya warga nepal sebab budak tu siswa kolej myra jugak ) bangun , dan memberikan tempat duduk beliau kepada nenek tua tu . Majoriti dalam bas tu , WARGA kita okey . Tapi haremm ! SEE . Warga asing lebih bertimbang rasa daripada warga kita sendiri . 


Nenek , kasi flying kick sket ! muehehe . :P
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

6 8689 biji gula-gula dari mereka :):

aLieF si Muncung ManiS berkata...

bagus nye warga nepal tu...betul tu,orang kita ni kadang2 tidak ada budi bahasa..huhu..myra,,kalau shopping,jgn lupa beli hadiah utk alief taw.hehehe.. ada entry baru..dtg la kalau free..

JIJI YU berkata...

mauhaah..aku dulu mase naek bas kat oobersi..asal je ade pompuan masok..satu team bola kot bangon nak bagi duduk

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

hesh...
xpatot.
org luar ag ade rase hormat n berperikemanusiaan dr rakyat malaysia sndiri!

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ alief
tau takpe..
belikan hadiah untuk alief ?hehehe...
jauh ar nak bagi..:P
Orait..nanti myra singgah ok...:)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ JIJI YU

SEE , budaya kat tempat kita and kat obersi berbeza kan...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ ctiey
tau takpe dear..
takde budi bahase langsung kan...huhu