❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

HARAM PAKAI INAI ?!

Salam .
Hye all . :)


Myra tengok , zaman sekarang nie, especially yang perempuan suka pakai inai yang lukis-lukis kat tangan nie kan . Tak dinafikan memang cantik , nampak unik . Bukan setakat pengantin je yang pakai macam nie , tapi yang bukan pengantin pon tumpang sekaki . hehe . Dulu myra pon suka inai lukis-lukis nie . 

Baru-baru nie , myra n family ke sebuah majlis agama kat perkarangan politeknik kota Melaka sempena Maulidur Rasul . Penceramah istimewanya ialah Ustaz Dzulkarnain yang kat Astro Oasis tu . Tak kenal ? Ni la orangnya . 

Tiba-tiba ustaz nie menyentuh mengenai pemakaian inai . Rupa-rupanya memakai inai lukis-lukis tu  haram . Even ia hanya lah inai , tetapi melukis tu adalah haram sebab ia seperti memakai tatu . 
Kalo nak pakai inai pon , pakai kat jari pon cukup lah ea. :) Macam gambar kat bawah nie . 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

22 8689 biji gula-gula dari mereka :):

azharr berkata...

baru tau ni...kalau laki2 mmg tak leh..tq

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

azharr~ a,ah..kalo lelaki nak pakai , tapi 3 jari je la...same2..:)

n!cK berkata...

xsuke pakai inai..ngeee~~

Syazwani Jalal berkata...

hehehe.. x bpa suke sgt kai inai ;)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

n!cK~ tapi mase kawen nanti, pakai jugak kan...ngee~

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Syazwani Jalal~ dulu suke , tapi sekarang tak berapa suke da...tunggu kawen nanti je laaa...hehe...

putERi-kAtEk berkata...

huwaaa....tak boleh ke...baru nk pegi pakai inai corak2 mcm tu...lawa..huhuh

JIJI YU berkata...

tak pakai kot kalo ti kawen ti

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

puteri katek~ tu laa..berangan gak nak pakai cam tu..huhu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Jiji Yu~ ko tak pakai , tapi bini ko kena pakai nanti tau...:P hehe

Dda Ly berkata...

pernah dengar...tp tak pasti..:) sebab tak suke sangat berinai..hihi

meh ke rumah..
~like mother like son~
keep in touch ye..♥♥♥

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Dda Ly ~ haa...sekarang da pena dengar kan ? :)
tengs follow tau....^^
tunggu kedatangan kite ke rumah anda..:)

Cikgu Fikri berkata...

Thanks for sharing..
bgus entry ni..
ha`ah kan?
klu lukis2 inai tu, dah cm yenna lah plak..uhhuhuh :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Cikgu Fikri~ same2...ingat ade yang dah tau pasal nie...:) rupanya ramai yang tak tahu...:)

aLieF si Muncung ManiS berkata...

so,kalau alief kawen nnti,tak boleh suruh isteri alief pakai inai..suruh pakai inai kat jari je..(wahh..berangan nak kawen pulak alief ni..)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

alief~ haa...betol tu alief...
psst! (alief abeskan stdy tu dlu..:P ) bru ley kawen tau ! hehehe

kay_are berkata...

ye ke?? bile men lukis2 jadi haram eh.. x pernah pakai inai pun so rilek2 suda ^_^

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

kay_are~ ni untuk perempuan2 laa..:P
takkan awak suke pakai inai lukis2 kot? :P

Cik Suriz berkata...

insyaAllah saya kahwin nanti pakai yang macam kat bawak tu jeee... heee.. klasik. jemput singgah blog iteww. :)

aleen berkata...

org ade tanye gak ustaz pasal ni la myra...dia kate tak haram..pasal dia not permanent

ahmad rafizal berkata...

hi

[url=http://www.tasneem.com.my]coklat[/url]
[url=http://www.tasneem.com.my]doorgift[/url]
[url=http://www.tasneem.com.my]door gift[/url]

ahmad rafizal berkata...

[url=http://www.tasneem.com.my]coklat[/url]
[url=http://www.tasneem.com.my]doorgift[/url]
[url=http://www.tasneem.com.my]door gift[/url]