❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Tiba-tiba rasa macam nak kawen . *GATAL .

Salam .
Hye all . :) 


Tak boleh la nak tinggalkan blog nie lame-lame sebab myra tau , korang dah rindu-rinduan kat myra kan . *perasantan sekali sekala . :P

Sepanjang 24jam tak hupdate blog nie , seriusly  myra rindu nak menulis entry n bace komen-komen korang . :) Tapi apa boleh buat kan . Dah namanya pon student , tak lekang ngan buku n exam . =.=' . 
Rase macam nak cepat-cepat je nak abeskan sem nie . Nak konvo , nak keje , kumpul duit nak kawen . Opsss ! *Myra gatal . 



"Mak , angah rasa  gatal  nak kawen laa . "
Agak-agak kalo cakap macam nie kat mak , confem kena cepuk kan . =.=' 

Mr.Right pernah gatal-gatal cakap nak bertunang dulu  beberapa bulan , then baru kawen . Takot nak bertunang lame-lame nie . Bukan ape , kan orang kata dalam tempoh pertunangan nie banyak dugaannya . Lagi pun, dengan keadaan masing-masing jauh .  Kalo yang tak kuat , silap-silap boleh putus tunang kan . =.=' .

So , agak-agak korang kan berapa lama tempoh sesuai untuk mengikat  tali pertunangan sebelum  nak kawen ek ?  


Jatuh cinta dengan abaya nie ! Wuuu . 
Psst , agak-agak pakai macam nie untuk tunang ok tak ? eheee . :P
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

18 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Nurul Farahana Rahim berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nurul Farahana Rahim berkata...

kak myra..wow...nice lah ur blog..i'm lovin it...=))
sudi2 la jnjalan ke blog sy ye kak myra.. widadfirasyah.blogspot.com

Nurul Farahana Rahim berkata...

widadfirasyah.blogspot.com

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Farah~ okey sayang ! tengs...:)
nanti akak singgah ea...:)

. i n n z c h u b b y . berkata...

myra...

my bf pun x nak tunang lama2...

tunang kejap je,pastu terus kawen...

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

inn~ tu laa...sebab kite masing2 jauh kan...tak ley tunang lame2..:)

aLieF si Muncung ManiS berkata...

tak payah bertunang..tak payah bercinta..kawen terus..cinta lepas kawen..hehehhe..romantik..okay je baju tu kalau myra pakai..huhu

Ahmad Syarif berkata...

Wahhh..
cantek la baju tu..baju tu nama apa?

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

alief~ eheee..:D nak kawen terus kena kumpul duit bebanyak dulu ar..huhu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

syarif~ cantek kan ? baju ni orang panggil 'ABAYA '

Nurul Atika berkata...

MMBE 1, mase belum tunang; aku tunang je weyh. alaaa, pe ssh. time tunang, buat je cm time kapel.
time tgh tunang; weyh, x same laa.. tunang lain sgt..

MMBE 2, dh tunang; tunang mmg byk dugaan. kdg2 sbb bnd kcik pn bole gado..

MMBE3; aku nasihatkn ko, JGN TUNANG. byk sgt3 dugaan..

JIJI YU berkata...

bertunang ek..aku tak nak bertunang..aku nak kawen laju2..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Nurul Atika~ so, nak ikot kate member yang mne 1 ekk ? huhu

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Jiji Yu~ alaa..bertunang sebulan , pastu kawen...sebab nak wat preparation b4 kawen...huhu..ok x ?:P

kay_are berkata...

gatal! habiskan blaja dulu.. hee.. part baju tu, kalau tinggi sesuai r.. tapi kalau just 160 cm kebawah.. baik lupekan niat tu =P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

k.r~ haha . takpe , kalo baju tu labuh , boleh kasi potong sket...:P

Ainul Hayat berkata...

Myra,
Metoi orang kata jgn bertunang lama-lama..tapi apa pun bergantung pada diri sendiri dan pasanganlah. Memang akan ada banyak dugaan sepanjang tempoh pertunangan tu (even time berchenta pn kerap argue...HEHEHE)
ABAYA tu memang cantekkk...suke sangat....

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Kak Ainul~ tengs kak..:) sudi singgah ke blog nie..^^
doakan kami kuat untuk hadapi dugaan spjg pertunangan nanti ea kak...:)

tunang pon mybe tak lame..:)

abaya tu cantek kan ? suke...:) ehee