❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Al-kisah malam tadi.....

Salam . 
Hye all . :)

Gambar : Macam makcik-makcik kan ? :p

Malam tadi , hostel myra mengadakan satu majlis makan malam , termasuk majlis pembubaran exco-exco dan ajk-ajk rumsis . Rumsis stand for "Rumah Siswi" . Bukan setakat acara makan-makan je , siap ade free show persembahan lakonan dan nyanyian . 

Setiap rumah mesti mewakilkan at least 2 orang untuk buat persembahan tu , dan myra telah "dibuli" oleh housie's myra untuk memegang watak "mak" dalam sebuah sketsa nie . =.= ' *kejam kan mereka . T___T

Okey , myra akui yang myra nie memang kaku kalo bab berlakon nie . Dah la kaku , pemalu lak tu . Nasib baik la mase persembahan tu , sume siswi je . Kalo ade siswa sekali , mahu myra larikk n sembunyi bawah katil . :p

Sayang sangat tak dapat nak rakam persembahan tu . Tapi takpe , meh myra bagi sinopsis sketsa tu ok . :)


Suasana di dalam sebuah rumah . Si bapak sedang membaca surat khabar , manakala si mak (myra) sedang sibuk menggosok baju . Kelihatan  anak mereka sedang leka bermain dengan teddy bear . Tiba-tiba si anak merengek laparkan susu . Si anak tadi terus merengek-rengek kat si bapak yang tengah khusyuk bace paper tu . "Bapak , nak cucuuu . Lapar nie . " Si bapak menjawab , " Pegi lah mintak kat mak engko tu haa . Mak engko banyak susu tu . " Si anak pergi pada mak nya pula . "Mak , nak cucuuuu . " Si mak pon berkata , " Susu mak dah abes, bapak engko yang abeskan . Pegi mintak balik kat bapak engko tu .

Tiba-tiba . "Cuuuuttt !  Hey , si bapaknya tu, cube buat muka garang sket . Mane mekap artis ni ,cepat touch up diorang nie . " si pengarah bersuara . Babak tadi terpaksa diulang semula . Kali ni lebih ok berbanding tadi . 

"Ohhh...kat sini rupenya korang ea . Nurse , tangkap mereka ! Jangan bagi sorang pon terlepas . " rupa-rupanya seorang doktor pakar sakit jiwa berjaya menemukan pesakit-pesakitnya yang telah hilang selama beberapa hari .  

Err . Korang paham kan jalan cerita nie ? Rupa-rupanya si mak , si bapak , si anak , si pengarah , n si mekap artis tu *&%@ . kuang3 . 

Ni la si mak yang *&%@   tu . :p 
konon buat muke comel la tu . :p

Tapak kaki ; Sape sangka , persembahan tu dapat tempat ke 3 ok ...engko hadooo ? :P
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

13 8689 biji gula-gula dari mereka :):

intanurulfateha berkata...

alalala comel gile gmbr kamu!

siti fatimah aka kakchik berkata...

comei mu adek..adioz
ibumaiyakayna.blogspot.com

SwEeT sOuR mEmOrIeS berkata...

maaaaaaakkkk..!!!!waaaaa..mudanya maaaakkkk..!!!

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

sis intan~ sis lagik comel ! :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

kakchik~ tengs kak ! :) tapi rase macam comot je..huhu~

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

SwEeT sOuR mEmOrIeS ~mak amalkan petua awet mude..:p hehehe

JIJI YU berkata...

pe kate ko hadiahkan frame tu kat aku..

Cik Ezy berkata...

haha..
menang jgk tempat ketiga..
best tu..

kay_are berkata...

macam tu je?? xkan pendek macam tu je.. kire2 x sampai 10 saat pun.. ish ish

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Jiji Yu~ frame ? err..maksud ko spek tu ke ? :p..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

Cik Ezy~ haha..tu la pasal...tak sangka pulak...hehe...:)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

K_r ~ kate sinopsis kan..pendek je la cter nya..:p hehehe..

saifulizan shaari berkata...

cute gambar tuu....