❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Lelaki & Perempuan BERKAWAN BAIK ? BOLEH ke?

Salam ..
Hye all. :)


Firstly, myra nak ucapkan selamat bercuti kepada mereka-mereka yang bekerja/study kat melaka hari nie . Waa . untung la sape yang bukan orang melaka, tapi dapat gak cuti . :p Cuti sempena Ulangtahun Melaka Bandaraya Bersejarah . :)

Semalam , myra ade terbaca satu post kat fb daripada seorang sahabat nie . Dia berada dalam dilema apabila seorang lelaki yang dianggap sebagai kawan nak hantar rombongan meminang . What the fish . Apa yang korang bole katakan apabila berada di situasi tersebut ?


Persoalannya , bole ke lelaki dan perempuan nie menjadi kawan baik ? Bagi myra , nak berkawan tu tak salah , tapi jangan terlalu rapat sangat . Lebih-lebih lagi apabila si perempuan or lelaki tu dah ade pasangan masing-masing . Ade tu yang nak share everything ngan 'kawan baik' berlainan jantina tu  sampaikan 'kawan baik' tu anggap kite nie terlalu percayakan dia daripada pasangan kite sendiri . Nahhh . Kat situ nanti akan berlaku satu konflik , di mana mungkin 'kawan baik' kite tu beranggapan yang kite lebih sayangkan dia daripada bf / gf kite sendiri . 

Seriusly , myra pon pernah alami perkara macam nie dulu . Kite share everything ngan dia , n dia pon share problem dia ngan kite . Lepas tu , tup-tup one day dia kate , " Awak, saya dah mula sukakan awak . Sebab hanya awak je yang boleh faham saya . " Berani mati luahan dia . Myra tabik spring kat dia sebab dia terus terang tapi tak sesuai dengan keadaan . Jadi , myra terpaksa menolak dengan cara yang baik . Dan sampai sekarang , kitorang tak berhubung langsung . Dan alhamdulillah , dia boleh terima hakikat yang myra hanya menganggap dia  tak lebih dari seorang kawan . Bila kite berada dalam situasi ni , kite kena cepat-cepat take action sebelum si dia terus berharap pada kite. 


So kesimpulannya , tak salah kite nak berkawan , tapi pastikan ade batasannya . :) Ingat , kadang-kadang daripada layanan kite , 'kawan' kite tu boleh tersalah anggap . :) 

Tapak kaki ; Part 2 entry yang sebelum nie akan disambung pada mase akan datang . hehe. :)
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

11 8689 biji gula-gula dari mereka :):

enyheartsdiamond berkata...

kawan laki eny lg ramai dr kawan perempuan :)

elinADNAN berkata...

hehe kite pernah couple dgn kawan baek sendiri but kne tipu jugak akhirnyehh

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ berkata...

between lelaki & perempuan, takde istilah kawan baik..itu dato' fadzilah kamsah yg cakap!

tapi memang betul pun..sebab masing2 berlainan gender..salah seorang mesti ade menyimpan perasaan :)

Ahmad Syarif berkata...

Menarik entry nie..
saya baru jer nak tulis entry yang sama..
tunggu ilham datang mencurah2 dulu..

@makdara
saya sokong anda! :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@eny~ berhati-hati tau dear ! :)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@elinADNAN~ sorry to hear that..takpe..mungkin awk n dia sesuai jadi kawan baik je kan..:)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@Mak Dara~ pena dengar gak pasal Dato' Fadzilah Kamsah tu...yup..betol..lelaki n perempuan nie kan ade cas negatif n positif..so , mereka akan saling tertarik antra satu sama lain...:)
sebab tu la, kalo nak jadi kawan bek tu susah...huhu..perasaan tu akan jadi lebih daripada seorang sahabat..:)
*eh..panjang lak komen myra nie..:p

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ Ahmad Syarif~ yes ! saye cepat dari awak ! hehe..:P

aLieF si Muncung ManiS berkata...

alief je tak pernah kapel..so,,tak pernah alami situasi sebegini..huhu..tapi,kawan baek tak kisah..tapi,jgn sampai terlebih baek...sehingga kawan bertukar jadi kawin...huhuuhu..:P

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@alief~ tol tu ..jangan terlebih baik n rapat...kang jadi laen , payah pulak..huhu..

BoBo.... berkata...

kwn pun boleh...XD