❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Mini Zoo di Bandar Cahaya

Salam .
Hye all :) 


Seingat aku , sekali je aku pernah menjejakkan kaki ke 'bandar cahaya' @ ICT kat Shah Alam . Tu pon, dua or tiga tahun lepas . Masa tu , ICT nie baru sangat diperkenalkan . Tak maju sangat macam yang sekarang nie . 

Kebetulan malam selasa lepas , housemate aku ajak ikot dia gi jalan jalan bawak kawan dia yang datang dari Pahang . Aku ingat nak lepak kat umah diam diam , tapi dia duk risau pulak aku duk uma sorang sorang . Malam malam pulak tu kan . Then , mahu tak mahu , aku pon ikot je la . :)

Kitorang gerak dalam pukul 9.30 macam tu . Sampai je kat ICT , tiba tiba je hujan turun . Aku tengok, makin lebat hujan turun , makin ramai pulak orang datang . =.=' . 

Disebabkan hujan yang lebat , kitorang decide nak masuk ke mini zoo dulu . Harga tiket masuk , lapan puluh hengget sorang . Ok la tu kan . Dengan lapan hengget , dapat la jenguk lebih seratus ekor binatang . *Terasa macam kanak kanak pulak , sibuk nak tengok binatang *. =.=' 


Ok adik adik , jom kite tengok satu persatu binatang nie . :P


Kalo tak silap aku , nama saintifik haiwan nie , Mexican Tarantula . Serius besar labah labah nie ok . 


Yang nie pon spesis spider jugak tapi aku dah lupa nama saintifik dia . 

Mari tengok spesis ular pulak . 


Besar tak ? kalo tak silap , ular nie berat dia 70kg . Dah la besar , berat pulak tu . =.='


Haaaa . yang nie lagi sekor . Aku tertarik dengan warna kulit dia . Unik kan . :) 


Yang nie spesis ular yang kecit pulak . 


RED + YELLOW
. Macam bendera selangor pulak aku tengok kaler ular nie . hehe . :)


Yang nie pulak spesis cicak , *kot . Aku pon tak sure . Housemate aku cakap , benda nie dijadikan ubat untuk penyakit HIV/AIDS . Wallahualam .



Ingat nak naik benda alah nie , tapi apakan daya , aku seorang yang gayat ! =.=' 


Cinderella dengan kereta kuda labunya . :p hehe . Ok, aku tipu . :P
Nie lah housemate aku , kak Hanie . :) 

Tapak kaki :  Tak berpeluang lagi nak masuk 'Snow House' . 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

4 8689 biji gula-gula dari mereka :):

nur anis berkata...

saya pergi dulu pun time mula-mula bukak..memang takde mini zoo, snow house tu semua..huhu

ZWAN SABRI berkata...

Teringin nak ke ICT.. Tak penah lg pi sana.. HUHU

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@nur anis
tau takpe...dulu dulu memang takde tu sume...:) sekarang, macam macam ado...hehe

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@Zwan Sabri
Ada rezeki , insyaallah dapat gak gi sana nanti ..:)