❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Musim buah kuini . :)

Salam .
Hye all :) 

Aku dah mula rindukan kampung halaman aku . :( .Even baru je balik minggu lepas, tapi aku rase macam dah setahun tak balik . :p #over tau . Dan kebetulan pulak time aku balik minggu lepas, tengah musim buah mangga . Ouh ye .#nada kerek . Kat umah aku kat Melaka tu memang 'kaya' dengan buah mangga a.k.a mempelam. Macam macam jenis ada . Kuini la, dodol la , epal la , melaka delight la . :p hehe . 


'Yang nie buah kuini '.#kata maknya . :p


' Nak buah nie? meh datang umah pakcik' #kata babahnya . :p

Tapi sekarang yang tengah lebat musim kuini lah . Kuini ni kat depan umah pon ade , kat belakang umah pon ade . :) Kadang kadang bila tiba musim dia , sampai satu baldi babah kutip . Banyak sangat sampai terpaksa bagi kat jiran jiran . 



sumber : google

Bila tiba musim, memang rasa tak heran sangat sebab dah terlampau banyak . Tapi cuba kalau bukan musim nya, time tu la teragak nak makan . >_< . 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

4 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Ezy Chiaki berkata...

fuhhh kat dpn umh saye kat kg ade pokok kuini..
dulu sllu mkn tp skrg dh xmkn..
haha..

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ berkata...

@ezy chiaki

ye ke..?laa...nape tak makan da skrg?sedaappp woohh...hehe

kay_are berkata...

buah kuini ni macam buah mangga or mempelam je.. ke bukan? em

hazfee berkata...

ala, buah kuini.sedap :)