❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Sebuah 'Kehilangan'

Salam . 
Hye all :) 

Since M.R kembali berkhidmat di samudera bulan lepas , tiada lagi 'dating' untuk kami . 'Berdating' by phone dan emel jela .=.=' . 

Dan yang paling membuatkan aku terasa 'kehilangan' apabila kapal yang membawa M.R bergerak meninggalkan bumi Miri setelah sebulan anchor di situ . Hanya sebulan je dapat berhubung by phone , dan since semalam kami terpaksa berhubung via emel a.k.a cik amos sahaja . >_< . 


Seri Balqis, take care of my 

Yang tak bestnya emel amos neh , tak boleh nak taip panjang panjang , dan tak bole attach file . =.=' 
Kuno betol , katanya . Kalo anto hari neh , esok baru sampai kepada penerimanya . =.=' . Memang sadis, tapi apa boleh buat, itu je cara yang ada untuk kami berhubung each other . Redha ~ :)

Masa sebulan anchor kat Miri , setiap pagi M.R akan meminta tolong aku untuk call dan mengejutkan beliau dari tido . Kiranya aku neh macam 'alarm clock' la . :p . Dan itu dah menjadi semacam rutin harian untuk aku :) 

Dan start malam dinner tu, last kami dapat berhubung by phone . >_< . Dan bermula lah episod men'refresh' inbox emel setiap hari . heeee . 


"Awak, kite nak mintak maaf sangat pasal malam tuh . Kite tahu awak terasa sangat dengan kite . Nampak ketara sangat perubahan emosi awak malam tu . Yes, kite admit itu salah kite . Tak mo marah marah lagi ea sayang . :) Awak jangan risau , kite sentiase ingat batas batas kite . As ur future wife . (Insyaallah..) 
Awak , kite dah mula terasa 'kehilangan' awak . Terasa sangat phone tak berbunyi dan nama awak naik di skrin phone kite . :'( . Semalam, kite terjaga je dari tido terus call number awak untuk kejutkan awak macam  biase , tapi ....yang kedengaran hanyalah suara operator . >___< . Rupenya kite terlupa yang kite dah tak dapat contact awak macam biase dah . :'( . Jaga diri baik baik kat tempat orang , jaga solat , sentiasa ingat Allah, family awak dan tak lupe kite yang sentiasa menanti kepulangan awak enam bulan lagi . :'(  . Always missing u......"



Tapak kaki : Ya Allah , tolong lindungi bakal 'imamku' yang sedang berkhidmat nun jauh di sana . AMIN~ 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

9 8689 biji gula-gula dari mereka :):

kay_are berkata...

dah tau tu, cepat2 r kawin ye.. pastu ikat takyah bagi kuar laut dah =P

mama ikhwan & Ikha berkata...

hehehehe moga myra tabah yek.. :)

ejulz berkata...

org Miri? otedah.. sabar k.. apa yg penting ksabaran n kesetiaan, insyaallah berkekalan.. :)

✿Lady Ainaa ✿ berkata...

Buah hati seafarer ek??? hehehe...semoga si dia selamat pergi dan selamat pulang.. semoga Allah mnjaganya ketika dia berjauhan dari sis... InsyaAllah amin

❤Cik Myra❤ berkata...

@kay_are

hahaha..kemain nak ikat lagi kan..:p
mane bole tak bagi dia ke laut...
tu sumber rezeki dia..:)

❤Cik Myra❤ berkata...

@mama ikhwan
Thanks kak.:)
akak jugak tau..senasib..:)

❤Cik Myra❤ berkata...

@ejulz
hehe..dia bukan orang miri..just kapal dia anchor kat miri sebulan..:)

❤Cik Myra❤ berkata...

@lady ainaa
yup dear, he is seafarer..:)
Thanks sis! :)amin2...

Cahaya Elmira berkata...

sedih plak bila baca..hurmm...