❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

JJCM * Ikan Bakar Crystal Bay..

Salam .
Hye all :) 


Sekali sekala berbelanja untuk family tak salah kan ? :) Maklum lah , semenjak dah bergelar wanita bekerjaya neh . :p hehe . So , aku memang dah pasang niat da nak belanja family aku 'makan besau' bila dapat gaji bulan 5 nanti . 

Khamis malam jumaat yang lalu , mak aku macam tau2 je yang aku nak belanja makan kat luar , so mak aku tak masak malam tu . :p hehe . Kami decide nak pi makan kat port biasa yang selalu kami makan , iaitu Ikan Bakar Crystal Bay , Alai , Melaka . 


Kalo korang nak makan yang sedap sedap tapi harga berpatutan, memang kedai alaa..kassim neh pilihan yang tepat .*Promote sikit . :p hehe .  Setiap kali datang sini , memang seat tak pernah kosong . =.=' 


Banyak pilihan kan ? :D . Harga pon berbaloi baloi . 

Antara menu yang kami order ialah : 

Ikan siakap masak tiga rasa
Kerang rebus
Sotong goreng tepung 
Ikan Pari Sambal
Kailan goreng belacan
Nasi lemak 
 Fresh orange dan jus tembikai (2 jag besar ) 


Adik adik kesayangan yang sedang sabar menanti makanan . :p


First hidangan yang sampai . Kerang rebus . Masing masing dah kelaparan, terus kami serbu kerang neh sampai ada orang kat meja sebelah tu tegur ''Aii . Takkan makan kerang je kot " Ceiit . Penyebok betol . =.=' 



Siakap tiga rasa . Kerang rebus dah habes baru ikan neh sampai . =.=' 
Orang tu kata kalo nak cepat , better booked awal awal dulu . 


Licin ! Hehe . Lapar punya pasal :p 


Unexpected bila dapat bil ! hehe . Bajet dalam rm200 ++ , sekali rupanya rm100.50 je tau . 
Tapi dia totalkan sume sekali rm100 je . Murah kan ? :) 

So , memang aku suggest if kalo korang nak cari ikan bakar yang sedap tapi harga berpatutan kat melaka,  pi  kat Crystal Bay neh . Memang berbaloi baloi  . :D

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

10 8689 biji gula-gula dari mereka :):

Iffah Afeefah berkata...

mmg mura n sedap

berbaloi2

Iffah Afeefah berkata...

mmg mura n sedap

berbaloi2

mama ikhwan & Ikha berkata...

cik myra.. bila nak belanja saya lak makan kat situ? huhuhuh

TanpaNamaDer berkata...

abes licin tuh ... sedap agaknya

pena rozie berkata...

murah la tu....

❤Cik Myra❤ berkata...

@iffah

sangat berbaloi2! :D nyam3..hehe

❤Cik Myra❤ berkata...

@mama ikhwan

jom la datang melaka..bole je belanja..hehe...

❤Cik Myra❤ berkata...

@tanpanamader

licin sebab sodap and lapar..tu yang abes licin tu..hehehe

❤Cik Myra❤ berkata...

@pena rozie

yup..sangat recommended kalo makan kat situ..murah plus sedap..:))

kay_are berkata...

murah memang murah tapi kalau dari shah alam nak g sane.. kire tambang minyak.. em.. aku makan kat shah alam je r.. huu