❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Cerita di sebalik 1 Syawal 1433H

Salam .
Hye all :) 

Rasanya belom terlambat untuk aku wish 'Selamat Hari Raya' kat korang ! :) Hari nie genap seminggu kita meraikan hari kemenangan nie kan . Tahun nie hari raya aku sangat simple dan sederhana . sumpah taktipu* Mana taknya , raya first pon kena keje . (actually dapat je cuti tapi aku me'rajin'kan diri untuk bekerja lebih masa , ganti ofismate yang baru nak merasa cuti raya tahun nie .) *Baik tak aku? :p 

Di pagi raya, orang sibuk sibuk bersiap ke masjid untuk solat hari raya , aku dalam LRT , otw ke ofis . Sedih kan. wuuuu~ T____T . Dalam LRT toksah cakap la, agak lengang daripada biase . huhuhu . Ramai penghuni kota dah selamat pulang ke kampung halaman masing masing , aku je yang terkontang kanting kat kl nie . >_< . 

Nasib menyebelahi aku bila aku dapat keluar daripada ofis seawal jam 12.30 p.m .  Alhamdulillah , means aku sempat lah merasa raya pertama bersama family tercinta di Melaka . Yeay! :) . Tapi dalam hati cuak jugak la sebab aku tak beli tiket lagi . Sapa tak cuak , mana tau tiba tiba tiket sold out . Tak ke naya aku ni nanti . T______T . Jom pegi TBS dulu , baru tahu citer ! 


Masa otw ke TBS , aku terpaksa bernafas ikut mulut . Fuhhh~ tahu kenapa? Sebab kat dalam LRT penuh dengan mat bangla , mat vietnam , macam macam mat lah . Adoiiii . Aku terasa macam pelancong di negara sendiri . ┌(‾-‾"٥)┐.  Yang si bangla nya bau kari (tengik) , yang si vietnam nya kemain kuat bau sirihnya . (˘_˘")


Sampai je kat TBS, aku berjalan dengan pantasnya ke kaunter . Sampai je kat kaunter , panjang sungguh 'Q' nya . Nak tak nak aku terpaksa beratur sama . Yang wat aku jadi bertambah tambah cuak , orang yang beli tiket kat depan aku kebanyakannya aku tengok , blah sambil wat muke seposen . Ahh sudah . (T____T) 


Sampai turn aku pulak . " Tiket ke Melaka Sentral hari nie ada lagi tak kak? " " Ada , tapi paling awal dan paling last pukul 6.00 p.m dik . " "Paling awal lagi takde ke?? " "Nie je yang tinggal dik . Tu pon tinggal lagi 4 5 tiket je. " Jadi , nak tak nak aku terpaksa lah beli tiket tu sebelum ianya kehabisan . Terus aku kerling jam di tangan . Baru pukul 1.55 p.m . =.=' Ohhh . Ada lebih kurang 4 jam aku terpaksa tercongok kat TBS yang penuh sesak dengan umat manusia nie . 

Dan alhamdulillah , lebih kurang pukul 8.00 p.m aku selamat sampai di kampung halaman kat Melaka . \(•ˆ▿ˆ•)/ . Sampai je rumah , meriah dengan kehadiran sepupu sepapat dari JB yang nak beraya di Melaka tahun nie . (^___^) 



Suasana di malam raya :) 



Cousin from Johor :) Mengalahkan budak kecit pulak :p 


Go Iman Go ! (^____^) Kasi serang rumah sebelah ! hehehe 


Pak Ibik's family from Jb :) 


Memandangkan aku tak dapat merasa 1st raya , so di raya kedua lah baru aku dapat beraya sakan yang tak berapa nak sakan lah . Kan aku bagitahu tadi , raya tahun nie sederhana jeee . Sakan pon sampai raya kedua je . =.=' Raya ketiga dah kena balik KL semula . T_____T


Gambar ini menampakkan betapa tingginya mereka berdua berbanding aku . =.=' 

Photo credit to : Fb cousin . :p sorry uols! heee~

Tapak kaki :

Ini tahun last raya aku sebagai anak dara . Next year raya sebagai 'bini orang' pulak . Insyaallah :) 

SELAMAT HARI RAYA ,MAAF ZAHIR BATIN (^_^)  
TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

3 8689 biji gula-gula dari mereka :):

cik mah berkata...

rajinnyer n sgt baik hati bekerja di hari raya...hehehe...cntik bj warna pink sma ngan cik mah...selamat hari raya....

❤Cik Myra❤ berkata...

@cik mah
hehe..cari duit lebih untuk kawen cik mah..:p
waa..same la kite, pinkish..^_^
SELAMAT HARI RAYA juga cik Mah :)

kay_are berkata...

semangat keje yang tinggi.. tepuk2.. standard r kot.. raye bile dah besar ni memang macam bese2 je.. time kecik dulu yang semangat raye terlebih tu