❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Al-kisah baju nikah dan videographer ..

Salam .
Hye all :) 

Sedar tak sedar dah masuk hari ke-12 syawal kan . Still dalam mood raya lagi . heee ~ Tapi mood raya aku sampai raya ke 3 je, sebab raya ke-4 da kena masuk ofis balik . =.=' .
Memandangkan cuti raya aku sekejap sangat so pantang ade cuti, aku akan balik kampung . Kira macam balas dendam la kan cuti raya tak lama hari tu . :p 

Kali neh aku takmo citer pasal raya raya dah . Bagi aku raya seminggu je . Banyak benda lain yang lebih penting untuk diberi perhatian . Betol tak? Dan antara perkara terpenting itu ialah persiapan untuk majlis aku bulan 12 nanti . Tengok wedding ticket kat sidebar tu , ade lagi 3bulan sehari je yang tinggal , means ade lebih kurang 92hari lagi . Ohhhmaiii . Persiapan pon  baru 35% je  yang settle . =.=' 

Baju nikah 

Bila fikirkan pasal majlis neh , mood raya pon jadi kureng . Gulp .*telan liur . Tapi alhmdulillah masa aku balik Melaka hari tu , hati dah sedikit lega sebab baju nikah dah selamat dihantar ke tailor . Selagi kain tu tersadai dalam beg bawah katil bilik aku tu, selagi tu la aku tak senang duduk . hukhuk . Asal nak gi jumpa tailor je, ade je hal . Takde orang nak bawak la, tailor tu takde kat uma la .Thanks to my only one sister , yang paksa rela menemani kakaknya yang sorang neh pegy jumpa tailor . Ikhlas tak ikhlas tu belakang kira :p . Yang penting hujung bulan 10 neh , macik tu kate dah bole amek baju . Fuhh~ 

Design baju nikah aku pon simple simple je . Kate nak islamik kan , so aku memilih design dress labuh dan macik tu kate nak tambah sikit manik manik dan labuci cket kat dress tu . Tak sabar rasa nak tunggu baju tu siap . Hope rupa baju tu sama la macam yang aku bayangkan . :p . Alhamdulillah, baru settle baju nikah . 

Videographer

Ahad malam hari tu , masa aku baru sampai melaka , petang tu babah bagitau yang videographer merangkap kawan babah nak datang rumah , bincang pasal pakej dan harga . Pada mulanya aku rasa macam , errr . tak payah la kot nak video2 nieh , sebab gambar dah ada kan . Lepas tu, bile fikir balik dan bincang dengan Mr.Right , weols rasa macam nak jugak ada . Bukan ape , selain dijadikan kenang kenangan , bole jugak dijadikan tontonan untuk anak cucu kelak . Tak gitu? :p 

Pacik O.V tu pon kuarkan lah pakej pakej yang ade , dan tunjuk kat aku . Gulpp *telan liur . Harga lebih kurang ngan photographer . Tapi pacik tu kate , jangan risau , amek yang basic pon takpe . Dan dia akan bagi special price . Kata kawan kawan kan . :p hehe . Untuk dua hari , kalo untuk orang lain nak dekat 2K jugak . T___T Lepas tawar menawar , dapat la jugak harga yang ideal . Tu pon bagi aku still mahal lagi . hewhew . Saya kan b2b bajet . huhu . Nak spent more untuk life lepas kawen nanti . Ada sesapa yang sudi nak sponsor? :p 

Tapak kaki : Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 55 tahun :)

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

8 8689 biji gula-gula dari mereka :):

BIE berkata...

ya allah.. mesti hati cik mira dah lega kan? dah hantar baju n dapat OV.. adeyy, baju nikah cik bie pon x siap lagi ni.. huhuhu

❤Cik Myra❤ berkata...

@cik bie

tau takpe cik bie..
lega sangat2..selagi tak settle tang tu, memang tak senang duduk..
yeke?aihh..cepat2 cik bie..
tarikh kite dekat2 jugak kan..

cik mah berkata...

Yeah...bestnyer.....aaa...video dah ade mesti bestkan nk tunjuk n jadikan kenangan....

❤Cik Myra❤ berkata...

@cik mah
bole tunjuk kat anak anak cucu akan datang nanti kan..hehe :)

cik mah berkata...

btol2...setuju myra....nilah video nenek n atok dulu2..hahahhaha

kay_are berkata...

bulan 12? lame lagi tu.. cube tukar dalam bentuk minit, tak pun saat.. tak ke banyak mase lagi? =P ape pun, bagus r persiapan banyak dah setel.. 35% kire banyak tu.. so setelkan balance tu cepat2 ok! =)

Ainul Hayat berkata...

Semoga segalanya dipermudahkan ye Myra. Still ok....Myra ada masa nak siapkan semuanya. Waktu akak dulu mmg last minit segala2nye...hehehe~
Bulan 12 somi akak belayar dah...huhuhu...nak gi ngan kak yati lah kalau xde apa2 masalah.

Sanji Ngatmi berkata...

kawen awal setan nangis