❤PESANAN DARI TUAN TANAH❤

❤Holla my readers n stalkers ..:)
❤Blog ini adalah blog peribadi yang mane kadang2 saya akan bercerita tentang life,
love dan ape yang saye rase saye nak kongsikan ngan korang sume . :)
❤Ahaa..bila masuk ke sini , sila jaga adab anda...:)
❤Korang boleh tinggalkan link korang kat shoutbox ..
❤Saya akan menjejaki jejak anda kembali..:)
❤Kalau rase blog ni menarik, boleh follow and i'll follow back...:)

Al-kisah si BUNGA PAHAR ~

Salam .
Hye all :) 


Sejak akhir akhir nie, aku kerap balik kampung . Pantang ada cuti , aku akan larik balik Melaka . hehe . :p
Alaaa , bukan jauh pon . Dua jam je kot . hikhik . :D . Lagipun aku balik bukan untuk suka suka je , banyak urusan kahwin penting yang nak diuruskan . 

Minggu lepas aku balik lagi . Balik je rumah , tengok tengok bilik aku dah macam tongkang pecah . Mak kata , nak kemas kemas bilik sebab nak bawak masuk katil, almari perabot baru . Aku dah garu garu kepala , nak tido mana malam ni ? =.=' . 




Ok, lupakan pasal bilik bersepah sepah tu . Yang pasti, malam tu aku terpaksa angkut dan alihkan barang barang yang ada kat atas katil tu dan letak ke bawah . Settle ! hehe . 

Dan salah satu sebab aku balik melaka nie pon sebab aku ada satu  misi untuk dilaksanakan. Misi ape? 
Meh kasi tengok sikit . 


Alhamdulillah , dalam masa sehari aku berjaya menempek reben nie dengan mak dan adik adik . 1000pcs ok . Dari siang sampai ke malam aku buat non-stop . Stop pon time nak makan, mandi n solat je . Ingat nak settelkan sekali tempek tq tag hari tu jugak , tapi takde rezeki . Tq tag yang diorder dari sis Intan  tu sampai petang keesokkan harinya . Masa tu pon dah agak lewat petang . Aku pon dah nak balik kl semula dah masa tu . So, misi tu terpaksa dipostpone dan akan disambung bila aku balik Melaka sekali lagi . =.=' 

1st malam aku kat Melaka , mak dan abah ajak gi carik bunga pahar . Sebelum ni dah beli sikit , tapi rasa macam tak cukup pulak . So, nak kena 'topup' lagi 100 pcs . 


Cari punya cari , rupanya yang kitorang nak tu dah abes , takde stok lagi . :(  Kecewa jugak la kan . Tetiba aku dapat idea . Memandangkan colour theme adalah baby blue n white  , so aku cadang kat mak, beli la warna putih punya je . Sebab yang sebelum ni kitorang beli yang warna biru yang jenis sangkut macam kat bawah nie . So, beli yang warna putih dari jenis yang sama . 

sumber : google

Alhamdulillah, satu persatu persiapan dah berjaya disiapkan . Eh, belom berjaya lagi . Hampir hampir . :p hehe . 

Tapak kaki : 

Nak mintak satu dari uols bole? 

Nak mintak doakan urusan kami dipermudahkan ..:) 

THANX korang ! :) 

TERIMA KASIH KERANA MEMBACA! :) KLIK BUTTON LIKE KALAU SUKE...:)

15 8689 biji gula-gula dari mereka :):

MéuzAngelo™ XXIII berkata...

semoga semuanya berjalan dgn lacar dan penuh keberkatan.. :)

❤Cik Myra❤ berkata...

@MéuzAngelo™ XXIII

Insyaallah..terimakasih :)

susulemakmanis berkata...

bersepahnyer bilik..hehe.btw,semoga semuanya ok2 jer :)

Rin Saharina berkata...

semoga Allah permudahkan segala urusan kamu dear :)

BIE berkata...

wahh.. banyak persiapan dah siap ye.. alhamdulilah.. moga dipermudahkan.. Amin :))

cik mah berkata...

insyaAllah semua akan lancar....sama2lah kita....

❤Cik Myra❤ berkata...

@susulemakmanis

malu bilik bersepah...huhu...
tapi dah kemas balik da..hehe...
thnks dear...i/allah :)

❤Cik Myra❤ berkata...

@Rin Saharina

Thanks dear for do'a :)

❤Cik Myra❤ berkata...

@BIE

Alhamdulillah,buat sikit2 lame jadi bukit bie..hehe..
buat mana yang sempat dulu...
Thanks doakan..:) Bie pon tau..moga semuanya bjln lncar :)

❤Cik Myra❤ berkata...

@Cik Mah

sesame la kite ea cik mah..:)
Moga dpmudahkan urusan cik Mah jugak ea :)

kay_are berkata...

manja + homesick = balik je r keje nye =P

err.. kalau laki aku faham.. tapi bilik pompuan macam tu? @.@

semoga dipermudahkan urusan tu.. =)

khadijah berkata...

hai baru follow blog awak, insyaAllah semoga semue urusan berjalan lancar, saya pun insyaAllah akan berkahwin ujung tahun ni doakan dipermudahkan dan segalanya berjalan lancar ye, jom singgah blog saya :)

danz zaimi berkata...

insya Allah semuanya akan dipermudahkan. bila pelaut balik? :)

ainraus berkata...

awak. yang ni ponggg sama. komen kita komen pakai akain adik sedara. :(

Edy Fee berkata...

wah rjinnya.kretip ni